Slovenian (SI)English (United Kingdom)

PrijavaParaSnezinka 2016/17 – Task 5 report


Jutro ki nas je pričakalo ni bilo ravno kot iz pravljice, oz. v skladu z vremensko napovedjo prejšnji dan. Zopet nas je vreme malce potegnilo za nos.

Sprva mišljena dirka na Lijak je ob pogledu na 100% pokritost splavala po vodi. Določiti je bilo potrebno krajši task, po Kovku in Nanosu.

Sestavi se task dolžine cca 60km.

Misleč, da se bo nebo le razjasnilo, kar po navadi se, se sestavi dokaj zanimiv in vremenu primeren zahteven task. Kljub močni pokritosti se najdejo dviganja in občasno kakšen sončni žarek prodre skozi oblake, ki pa ne traja dolgo, preden ponovno ponikne. Torej zelo intervalno. Dviganja sprva le na določenih in osamljenih mestih. Seveda, ravno tam ne, ko bi to za task in tisti trenutek najbolj potrebovali.

Task nas že na začetku vodi kakšna 2km vstran od grebena in nato proti Predmeji, ki je bila usodna za večino pilotov. Seveda nas je velika večina na mrtvo porinila proti obratni. Znašli smo se v mrču, brez intervala, brez višine. Začel se je boj za preživetje, oz. že kar boj za iskanje pristanka. Od grupe se je ločil le en tekmovalec – Marko Novak, ki z čisto drugačno linijo le najde balonček dviganja, ki ga ta dan praktično ponese do zmage in edinega v cilj.

Z malce bolj previdnejšim letenjem, bi nas lahko vsaj polovica prišla do cilja, tako pa smo z preveliko zagnanostjo in željo po dirkanju eliminirali same sebe.

Dan se seveda kljub močni pokritosti izkaže kot dobro letljiv, vendar ne za »full race mode«.


Se vidimo na zadnji dirki ParaSnežinke 2016/17.

Kot rečeno je plan, da bo tekma na Štajerskem, ob prvem dobrem vremenu. Dan bo previdno izbran.

(HQ - klik)


Rezultati:

Sport:

1 - Matjaž Klemenčič

2 - Gjorgji Ristovski

3 - Grega Rutar


Overall:

1 - Marko Novak

2 - Matjaž Klemenčič

3 - Christian Hochegger


REZULTATI all.

SLIKE - klik

 

Dogodki

 


Narejeno z Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.